Šta je šerovanje i kako vam može pomoći - pageMetaData.appTitle
****

Šta je Sharebico?

Sharebico je marketplace platforma čiji je cilj da promoviše ekonomiju deljenja. Fokus je na optimizaciji korišćenja resursa, a ne na vlasništvu. Na primer, trend u svetskim metropolama je takav da se ljudima sve manje isplati da imaju automobil u vlasništvu, već da automobil iznajmljuju samo onda kada im je potreban. Naravno, većini ljudi se isplati da imaju svoj automobil, ali sve veći je broj onih kod kojih je matematika na drugoj strani. Zamislite da živite u Beogradu, na Vračaru, a da nemate svoju garažu.

Delite / Iznajmite smeštaj, automobili, poslovni prostor, čamci i jahte, građevinske mašine, parking prostori, skladišni prostori, uređaji, oprema, zaposlenih, čak i sopstveno znanje i stručnost, kamper vozila i kamper vozila, i mnogo više…

Od čega smo počeli?

Razvoj Sharebica je započet početkom 2018. godine. Ideja je bila da se da se omogući 'šerovanje' (iznajmljivanje) različitih stvari i opreme između fizičkih lica, npr. kosačica, projektora, građevinskih mašina i opreme, ski opreme, kamper vanova, automobila, itd. Cilj je bio da se oprema koja se ne koristi svaki dan 'šeruje' (iznajmi) drugim fizičkim i pravnim licima, ali pod striktnim kriterijumima, da bi se izbegli rizici od krađe, oštećenja opreme, ili probijanja rokova kada oprema treba da se vrati.

Prelomna tačka

Prelomna tačka se desila tokom korone 2020. godine, kada je turistički sektor bio u velikoj krizi, a nama je taj period omogućio da napravimo ključne dogovore na globalnom nivou, pre svega što se tiče instant booking-a rent a car-a i to kroz integraciju sa globalnim brendovima rent a car kuća, zatim hotela, pa čak i jahti u svim većim svetskim lukama. Vremenom smo širili mrežu partnera i unapređivali softver sa ciljem da krajnjim korisnicima obezbedimo što bolje uslove, ali i što bolju uslugu, koja pored izuzetno povoljne cene uključuje i besplatan konsalting i podršku.

Gde smo sada?

Nakon skoro 5 godina razvoja krenuli smo 'live' sa rent-a-carom, beta verzija, a softver se sve vreme unapređuje. Paraleno smo razvijali i booking smeštaja na globalnom nivou i to kreće 'live' u februaru ove 2023. godine. Bićete prijatno iznenađeni širinom ponude, a pre svega sa cenama koje su u velikoj većini slučajeva konkurentnije u odnosu na najpoznatije globalne platforme koje svi znate, a verovatno ste ih i koristili. Payment smo integrisali preko Viva Wallet-a koji je u vlasništvu JP Morgan-a, i ceo proces rezervacije je sada 'user friendly' uz bezbednost plaćanja i zaštitu podataka na najvišem nivou.

Gde se krećemo?

Do kraja ove godine, radimo na tome da pojačamo jedinstvenost naše ponude, što se tiče rent a car-u idemo ka tome da budemo jedini igrač na tržištu koji ima objedinjenu ponudu i globalnih brendova rent-a-car kuća i manjih lokalnih agencija koje su spemne da se prlagode kriterijumima instant booking-a. Ono što može da bude velika novina na našem tržištu jeste što postoje mehanizmi da se na mala vrata uvede opcija da fizička lica mogu da šeruju (iznajme) automobil drugim fizičkim licima. Što se tiče smeštaja tu isto radimo na tome da uvedemo elemente šerovanja, i da na taj način korisnicima kroz 'šerovanje' de facto omogućimo besplatan smeštaj. Još nekoliko podprojekata razvijamo u okviru Sharebica, svi sa elementima ekonomije deljenja.