Estetska korekcija ušiju (Otoplastika)

* Kneza Višeslava 36, Belgrade, Serbia

Odstupanjem od normalne građe ili položaja, ušne školjke privlače naglašenu pažnju okoline. U takvim slučajevima uvek je poželjno operativnim zahvatom ušima dati prirodan oblik i položaj, pa na taj način ukloniti izvor nezadovoljstva vlastitim izgledom. Odstojeće, odnosno „klempave“ ušne školjke često su vidljive već nakon rodjenja. Klempave uši mogu biti jednostrane ili obostrane, simetrične ili asimetrične. Od najčešćih uzroka klempavih ušiju možemo navesti nedovoljnu razvijenost nabora ušne školjke, zadebljanje hrskavice ili kože, usled čega nastaje povećan ugao ušne školjke. Normalan ugao ušne školjke prema glavi je oko 15-30 stepeni, a ugao veći od 30 stepeni smatra se već početkom klempavosti. Roditelji su često u nedoumici kada pristupiti operativnom zahvatu, odnosno u kojoj dobi deteta? Smatra se da je operativni zahvat najbolje uraditi neposredno pre polaska deteta u školu, kada ono dolazi u novu sredinu bez uočljive anomalije. Činjenica da se deformacija klempavih ušiju može otkloniti već u predškolskoj dobi, povoljna je i za roditelje i za decu, jer se na vreme mogu rešiti uočljive deformacije, koje kasnije u školskoj dobi, mogu postati kompleks.

Cilj:
Otoplastika se uglavnom vrši sa ciljem da se istaknuti delovi ušne školjke postave bliže glavi ili da se promeni njihov oblik.
Pošaljite upit
Sharebico podržava bezbedno šerovanje, pozivamo vas da proučite savete na ovoj stranici
- RSD / Cena zahvata:
Ko može da se podvrgne zahvatu?Zahvatu može da se podvrgne svaka osoba kod koje postoji potreba za ovom vrstom intervencije, a već sa navršenih 5 godina života.
Estetska korekcija ušiju (Otoplastika)
* Kneza Višeslava 36, Belgrade, Serbia