Sharebico
****

Proteze za ispravljanje zuba

* Nemanjina 5, Užice, Serbia

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, prevencijom i lečenjem nepravilnosti zuba ili viličnih struktura. Malokluzija – loš zagrižaj se dešava kad zubne ili vilične strukture ne mogu da se pravilno slože zajedno, da prilegnu jedna na drugu pravilno. Malokluzije mogu da izazovu poteškoće u govoru, prevremeno trošenje zuba i zaštitne gleđi, kao i da uvećaju šanse za oboljenje zuba i viličnog zgloba. Šta uzrokuje loš zagrižaj? - Povreda – polomljen ili izbijen zub kod deteta tokom rasta - Dugotrajno sisanje palca ili upotreba cucle može da dovede do izražene protruzije gornjih zuba nad donjim zubima. - Zabadanje jezika prilikom gutanja takođe može da dovede do izražene protruzije gornjih zuba nad donjim zubima. - Preran gubitak mlečnih zuba koji dovodi do: izbijanja stalnih zuba na pogrešan način, zbijenih ili delimično izraslih zuba. - Zub koji se nalazio pored izgubljenog zuba se premešta u prazan prostor i onemogućava izbijanje stalnog zuba Zašto je važna ortodontska terapija? - Korisna je za dugoročno zdravlje zuba: ispravno poravnati zubi omogućavaju lakše za održavanje dobre oralne higijene, smanjuje rizik od kvarenja zuba, poboljšava žvakanje i probavu, poboljšava govor (nepravilno postavljeni gornji i donji zubi mogu uzrokovati poteškoće u govoru), sprečava preterano trošenje površina zadnjih zuba (budući da su zubi izloženi velikoj sili kada grizemo, kodosoba s nepravilnim zagrižajem, zadnji zubi će se verovatno istrošiti brže). U kom uzrastu se može otići na ortodontski pregled i započeti lečenje? U ranom detinjstvu – prvi pregled sa 7 godina, do kada se dovoljno stalnih zuba pojavilo, pomaže da se identifikuju potencijalni problemi. Nemojte čekati da svi stalni zubi izrastu, što ranije počnete tretman, rezultati su bolji. Tokom puberteta i tinejdžerskih godina – svi stalni zubi su nikli, a tretman je najefikasniji u ovom uzrastu. U odraslom dobu – komplikovanije i često zahteva više od jedne stomatološke specijalnosti da bi se u potpunosti ispravio problem

O klinici
Stomatološka ordinacija "FILDENT" počela je sa radom avgusta 2008. godine sa namerom da svojim pacijentima predstavi dostignuća moderne stomatologije. Materijali koji se koriste u ordinaciji predstavljaju preporučene proizvode ispitane od strane REALITY ESTHETICS-a, vodeće svetske nezavisne kompanije za ispitivanje stomatoloških materijala. Ordinacija se nalazi u delu grada koji se zove Rakijski pijac - 200m od gradskog muzeja i 400m od Trga Partizana.
- RSD / Cena usluge
Cilj stomatološke uslugeProteze svojom snagom nežno pritiskaju zube potičući ih da se pomeraju u pravcu pravilnog poravnanja zuba. Najbolji rezultati se postižu kod dece kad im zubi još uvek rastu, ali i kod odraslih se može raditi ortodontski tretman, iako kod njih proces traje mnogo duže. Ortodont će proceniti koji zubi moraju biti poravnati i napraviće fiksni ili mobilni ortodontski aparat (protezu), koji se može podešavati tokom lečenja kako bi se postigao željeni efekat.
Proteze za ispravljanje zuba
* Nemanjina 5, Užice, Serbia