Sharebico
****

Zubni implanti

* Nemanjina 5, Užice, Serbia

Zubni implanti predstavljaju veštački koren zuba koji se ugrađuju u gornju ili donju vilicu kako bi obezbedio iste funkcionalne karakteristike kao prirodni koren zuba i vratio funkciju oralnog sistema. Zubni implanti se izrađuju od titanijuma,biokompatibilnog materijala koji osigurava nesmetanu osteointegraciju. Takođe, titanijum umanjuje u velikoj meri upalne, kao i alergijske reakcije tkiva usne duplje, a u stanju je da izdrži veliki pritisak u toku žvakanja kojem je izložen. Implantati se sastoje od tri dela, i to: - Šrafa, - Suprastrukture, - Krunice ili proteze. Šraf se ugrađuje u kost, omogućava i vraća funkciju koju obavlja koren. Postoje različiti oblici, kao i debjine šrafova, kako bi najbolje odgovarale različitim anatomskim potrebama koje se razlikuju od osobe do osobe. Suprastruktura je element koji spaja šraf i krunu. Zubna krunica je vidljivi deo, a najčešći materijal od kojeg je načinjena je metal keramika ili bezmetalna keramika, a svojim izgledom verno imitira izgled prirodnog zuba.

O klinici
Stomatološka ordinacija "FILDENT" počela je sa radom avgusta 2008. godine sa namerom da svojim pacijentima predstavi dostignuća moderne stomatologije. Materijali koji se koriste u ordinaciji predstavljaju preporučene proizvode ispitane od strane REALITY ESTHETICS-a, vodeće svetske nezavisne kompanije za ispitivanje stomatoloških materijala. Ordinacija se nalazi u delu grada koji se zove Rakijski pijac - 200m od gradskog muzeja i 400m od Trga Partizana.
- RSD / Cena usluge
78.000 RSD / Straumann premium implant od
90.000 RSD / Straumann premium implant do
54.000 RSD / Neodent implant
12.000 RSD / Neodent abatment
13.200 RSD / Straumann abatment
Cilj stomatološke uslugeZubni implanti imaju funkciju i estetski izgled prirodnih zuba i ne oštećuju zdrave zube. Ne zahtevaju lepkove za učvršćivanje mobilne proteze, koji mogu da stvore neugodnosti, Predstavljaju sigurno rešenje i dugotrajni su.
Ko je podoban kandidat za ugradnju implantata?Osobe starije od 18 godina kojima nedostaju im trajni zubi, pacijenti kojima nedostaje jedan ili više zuba i imaju estetsko funkcionalni problem, pacijenti koji koriste mobilnu protezu i potrebno im je fiksno rešenje, bilo iz estetskih ili funkcionalnih razloga, pacijenti sa dovoljnom količinom koštane mase za ugradnju zubnih implantanta.
Da li postoje rizici i komplikacije?Rizici i komplikacije vezani za ugradnju implanta mogu da se uporede sa opštim hirurškim lečenjem pacijenata dobrog zdravlja. Kod starijih pacijenata mogu da se jave modrice i otoci koje ne predstavljaju razlog za zabrinutost, ukoliko se smatraju normalnim postoperativnim tokom koji nestaje u roku od nekoliko dana. Terapijom protivupalnim lekovima smanjuje se otok i pomaže fiziološkom procesu ozdravljenja. U našoj stomatološkoj ordinaciji, za sve radove na implantima izdaje se univerzalni pasoš u kojem je napisana vrsta obavljenog posla i korišćenog materijala. Garancija za zubne implantate je 10 godina, a garancija je validna za pacijente koji održavaju redovnu oralnu higijenu i dolaze na redovne kontrole u našoj ordinaciji (barem jednom u šest meseci).
Ugradnja veštačke kostiČesto nakon gubitka zuba, kost gubi na gustoći, zbog njene prirodne resorpcije, te ne može da prihvati zubne implante. Srećom, danas postoje inovativne tehnike poput ugradnje veštačke, kosti koje omogućuju pacijentima sa nedostatkom kosti izbegavanje mobilne proteze, sve u cilju sigurnijeg, kao i čvršćeg rešenja poput zubne implantologije. U takvim slučajevima govori se o "podizanju sinusa", poznatijem kao "ugradnja veštačke kosti". To je, ustvari, hirurški postupak kojim se u kost usađuje mineral životinjskog porekla, koji se može uporediti sa mineralizovanom ljudskom kosti sa hemijskog i strukturnog stanovišta, što znači da je savršeno biokompatibilan s organizmom. U našoj stomatološkoj ordinaciji u implantologiji koristimo samo materijale visokih kvaliteta i pridržavamo se najstrožih sigurnosnih standarda. Nakon zahvata ugradnje veštačke kosti, potrebno je čekati oko šest meseci, pre nego što se nastavi s ugradnjom zubnih implanta. Operacija ugradnje veštačke kosti se može obaviti na gornjoj vilici i na donjoj vilici, zavisno gde je neophodna ugradnja zubnih implanta.
Kome se preporučuje ugradnja veštačke kostiPacijentima s nedostatkom kosti koji žele ugraditi implant, pacijentima koji redovno održavaju ispravnu oralnu higijenu, pacijentima koji nemaju akutne infekcije ili metaboličke poremećaje poput dijabetesa, pacijentima koji nemaju autoimune bolesti. Zahvatom ugradnje veštačke kosti svako može biti savršen kandidat za zubnu implantologiju i za vraćanje estetike i funkcije oralnog sistema.
Zubni implanti
* Nemanjina 5, Užice, Serbia